Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



4η Συνάντηση Δικτύου

4η Συνάντηση Δικτύου

Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Φρενέ του νομού Χανίων. 

Μας φιλοξένησε για άλλη μια φορά το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, του οποίου την Διευθύντρια κυρία Τσικαλάκη, καθώς και τον Σύλλογο Διδασκόντων ευχαριστούμε θερμά.

Η ομάδα του Δικτύου, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κάθε φορά δένεται περισσότερο και αλληλεπιδρά ακόμα πιο δημιουργικά. Στη συνάντηση αυτή, αφού αναφερθήκαμε συνοπτικά σε όσα είχαν προηγηθεί την προηγούμενη φορά, υλοποιήσαμε, όπως σε κάθε μας συνάντηση, τη δράση «Τι νέα;». Ανάμεσα σε αυτά που αναφέρθηκαν , ήταν η σύντομη παρουσίαση που έκανε η συναδέλφος Κυριακή Τριανταφυλλίδου της εφημερίδας που είχε φτιάξει μαζί με τα εκτάκια της! Μια εφημερίδα πολύ ενδιαφέρουσα που έδωσε ιδέες σε πολλούς από μας. 



Στη συνέχεια, είχαμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε ξανά στην παρέα του Δικτύου μας την εμψυχώτρια, εκπαιδευτικό και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο» Μαρία Καντούρου. Το εργαστήριο που είχε ετοιμάσει για μας είχε τίτλο "Έξοδος στην Κοινότητα" κι έτσι πήγαμε την πρώτη μας εκδρομή! Το παρκάκι κοντά στο 16ο Δημοτικό Σχολείο, που βρισκόμασταν ήταν ένας ιδανικός τόπος για να πραγματοποιήσουμε τη δράση μας…και ο καιρός στάθηκε για λίγο σύμμαχός μας. Αρχικά χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες. Έτσι, είχαμε ομάδα καταγραφής του τόπου, ομάδα που θα κατασκεύαζε κάτι με φυσικά υλικά, ομάδα φωτογραφίας/ συναισθημάτων και ομάδα ποιητών. Εργαστήκαμε με όρεξη και τα αποτελέσματα μας ενθουσίασαν όλους. 





Κατόπιν , η Μαρία Καντούρου μας παρουσίασε κάποιους από τους περιπάτους που κάνει με τους μαθητές της γύρω από το σχολείο τους, οι οποίοι καταλήγουν σε ολόκληρα πρότζεκτ έκφρασης, δημιουργίας, έμπνευσης και συναισθημάτων. Νομίζω …όλοι μας τα ζηλέψαμε . 

Η συνάντηση έκλεισε με τη συνέλευση και τον απολογισμό του δικτύου, όπου κυρίως εκφράστηκαν συναισθήματα για το πόσο οικεία και άνετα αρχίζουμε και νιώθουμε πια, στο να μοιραζόμαστε προβληματισμούς, εμπειρίες και να συμπράττουμε όλοι μαζί. 

Ευχαριστούμε και πάλι θερμότατα το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων που στέγασε αρκετές φορές την ομάδα του Δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου