Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



10η συνάντηση Δικτύου - Απολογισμός

10η συνάντηση Δικτύου - Απολογισμός


Για δεύτερη φορά μέσα στο 2021 το Δίκτυό μας δρασκέλισε τις δυσκολίες των περιοριστικών μέτρων διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας μία ακόμα διαδικτυακή συνάντηση των μελών του στις 13 του Φλεβάρη. 

Εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων από τα Χανιά και την Αθήνα συναντηθήκαμε και διατηρήσαμε ζωντανό το ενδιαφέρον και τις αναζητήσεις μας για μια παιδαγωγική προσέγγιση και πράξη που βάζει τα ενδιαφέροντα, τα θετικά συναισθήματα και τη συνεργασία των παιδιών στην αφετηρία της γνώσης και της δημιουργικότητας. Που αξιοποιεί, παράλληλα, κάθε πρόσφορο τεχνολογικό μέσο ως διαμεσολαβητή επικοινωνίας ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη, ανάμεσα στη σχολική τάξη και την κοινωνία ουσιαστικά, με τους διαρκώς εναλλασσόμενους, φυσικά, ρόλους αυτής της αναπόφευκτης και σπουδαίας αλληλεπίδρασης.

Μετά από την πρώτη δραστηριότητα της συνάντησης «Τι νέα;» και την γνωριμία μας με τα νέα μέλη της ομάδας, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Εργαστήρι ανταλλαγής εκπαιδευτικών πρακτικών με τον τίτλο «Αυτό δεν το χωνεύω με τίποτα!». Κατά τη διάρκειά του και μέσα από την ομαδική ανάλυση, επιχειρήσαμε να μετουσιώσουμε ένα αρχικό ψυχικό αποτύπωμα μιας εμπειρίας προερχόμενης από τη σχολική ζωή αναπλαισιώνοντάς το και τοποθετώντας το σε διαφορετικές οπτικές συναισθηματικής και λογικής θέασης. Η διαπίστωση πως μέσα από την ομαδική ανάλυση αναδύθηκαν ως δια μαγείας απωθημένα ή απλώς ξεχασμένα γεγονότα και συναισθήματα, καθώς και το γεγονός πως προτάθηκαν ιδέες ενδυνάμωσης και εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης παρόμοιων καταστάσεων, ανέδειξαν τη σπουδαιότητα και τη εξέχουσα δυναμική της ομάδας σε κάθε περίπτωση.

Η συνέλευση της ομάδας, που ολοκλήρωσε και τη συνάντηση αυτή, έφερε φρέσκιες ιδέες και προτάσεις, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές μας, ως προς τη θεματολογία και τα εργαστήρια των επόμενων συναντήσεων –που κάθε φορά ελπίζουμε να γίνουν δια ζώσης!

Ιδιαίτερη χαρά εκφράστηκε από όλους και όλες μας για το νέο εγχείρημα του Δικτύου, το Ραδιόφωνό μας, που εμπλουτίζεται καθημερινά με καινούριες εκπομπές παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικών της ομάδας μας. Η ελεύθερη φωνή μας και έκφραση έχει πλέον έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο για να μιλήσει και να ακουστεί. Επομένως, έχουμε τουλάχιστον δύο λόγους για να τον επισκεφτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου