Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός 12ης συνάντησης

Απολογισμός 12ης συνάντησης




Η μηνιαία συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε και πάλι από απόσταση...

Σε τίποτα όμως δεν μας εμπόδισε να συνεργαστούμε, να σκεφτούμε μαζί και να …. επιλύσουμε προβλήματα.

Παρά την αβάσταχτη πλέον συνήθεια να συνδεόμαστε κυρίως μέσω των υπολογιστών μας, βρήκαμε την ευκαιρία να συμπράξουμε και ως ομάδα μέσα από το εργαστήρι που μας προτάθηκε για την επίλυση προβλημάτων και το πέρασμα από την ιδέα στην πράξη.

Η συνάντησή μας ξεκίνησε με την καθιερωμένη πρακτική “Τι νέα;”.

Υποδεχτήκαμε νέους συναδέλφους, που είχαν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από την τριήμερη επιμόρφωση που διοργάνωσε η παιδαγωγική ομάδα “Σκασιαρχείο” στις 16-18 Απριλίου και στην οποία μέλη της ομάδας μας συνέβαλαν. Είχαμε την ευκαιρία τόσο να μοιραστούμε την κοινή όρεξη να συμμετέχουμε σε ένα δίκτυο εκπαιδευτικών, όσο και να ακούσουμε τις εξελίξεις στις εργασίες των συναδέλφων.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με το εργαστήρι που εισηγήθηκε ο Στέλιος Πανταζίδης, μέλος του Δικτύου και δάσκαλος στο 3ο Δημοτικό Κισσάμου. Μας παρουσίασε την μέθοδο “Walt Disney” για την επίλυση προβλημάτων. Πρόκειται για έναν σκελετό που μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ένα πρόβλημα ή μια ιδέα δημιουργικά, εκκινώντας από την φαντασία, περνώντας από την εφαρμογή και καταλήγοντας στην αξιολόγηση της παρέμβασής μας, σε σχέση με την αρχική μας ιδέα. Το ενδιαφέρον της μεθόδου αυτής είναι πως στο αρχικό της στάδιο ανοίγει τα σύνορα στην φανταστική επίλυση, στην ιδανική πρόταση. Οι μικρές ομάδες που φτιάχτηκαν μας επέτρεψαν να συγκεντρωθούμε στον σχεδιασμό της υποθετικής δράσης μας και, παρόλη την συντομία του χρόνου, ανταπεξήλθαμε με προτάσεις σου συντάσσονται με την φιλοσοφία της παιδαγωγικής μας προσέγγισης. Με άξονα δηλαδή την κοινωνική παιδαγωγική, την συνεργατική μάθηση και συνεργατική δράση στην κοινότητά μας.

Η συνάντησή μας έκλεισε με την συνέλευση της ομάδα μας, όπου τέθηκε το ζήτημα για την επανάληψη και εμβάθυνση ορισμένων τεχνικών της Παιδαγωγικής, καθώς στο Δίκτυο έχουν προστεθεί νέα μέλη, αλλά και τεχνικών που δεν έχουμε καταπιαστεί ακόμα.

Οι συναντήσεις αυτές μας δίνουν την ευκαιρία να αναλογιστούμε τις παιδαγωγικές μας πρακτικές καθώς επίσης και να εντείνουμε το αίσθημα του συνανήκειν ως επαγγελματίες σε μια ομάδα στήριξης και σκέψης πάνω στις πράξεις μας.

Ραντεβού το Σάββατο 22 Μαΐου, ελπίζοντας, σε αληθινό χώρο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου