Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων


Το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων και η Παιδαγωγική Ομάδα "Το Σκασιαρχείο" συμμετέχουν και φέτος στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογραφου Χανίων με εργαστήρια ενηλίκων.


Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο "Έξοδος στην κοινότητα - Ένα κυνήγι θησαυρού" θα διεξαχθεί το Σάββατο 19/10/2024 και ώρα 09.00 – 12.00. Περιγραφή Εργαστηρίου:

Το σχολείο της κοινότητας δεν είναι μόνο ένα κτήριο, αλλά μια “νήσος” με ελεύθερους και δομημένους χώρους που απαντούν στο τρίπτυχο τάξη - αυλή - κοινότητα, έχει γράψει ο Μπάμπης Μπαλτάς.

Τι είναι κοινότητα; Πώς βγαίνω από την τάξη; Πώς συνδέω το μάθημα με το περιβάλλον; Γιατί το σχολείο να είναι συνδεδεμένο με την κοινότητα;

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα περπατήσουμε στα στενά της παλιάς πόλης, θα ανακαλύψουμε παίζοντας την ιστορία της, θα παρατηρήσουμε το περιβάλλον γύρω μας, θα συνδεθούμε με την κοινότητα.

Η συνάντηση θα είναι απ’ ευθείας στο σημείο «Χέρι» στη δυτική τάφρο και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Σπλάτζια.

Απαραίτητη προϋπόθεση: Άνετα παπούτσια και νερό!!

Δηλώσεις συμμετοχής: https://chaniafilmfestival.com/portfolio/exodos-stin-koinotita-ena-kynigi-thisavrou/

Το δεύτερο εργαστήριο με τίτλο "Ρητορική και σχολική συνέλευση για την ιδανική τάξη" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 18.00 – 21.00.

Ένα βιωματικό εργαστήριο σχεδιασμένο για μαθήτριες και μαθητές με θέμα την ιδανική τάξη. Παίρνοντας αρχές από τον διττό λόγο και συνδυάζοντάς τες με τη σχολική συνέλευση, το εργαστήριο στοχεύει στη συμμετοχική σχεδίαση της ιδανικής τάξης που θα θέλαμε να έχουμε. Και όλα αυτά πάνω σε μια σκακιέρα, αλλάζοντας θέσεις και προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσουμε, χωρίς όμως να προσπαθούμε να νικήσουμε κάποιον «αντίπαλο» με αντίθετο χρώμα.




Το τρίτο εργαστήριο θα γίνει με αφορμή την ειδική προβολή της ταινίας «Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/10/2024 και ώρα 16.00-18.00, μαζί με συζήτηση για το εμπνευσμένο έργο του δασκάλου Antoni Benaiges, που εργάστηκε με κεντρικό άξονα τη δημιουργία σχολικών εντύπων μέσω των ελεύθερων κειμένων των μαθητών/τριων του.

Κατόπιν θα ακολουθήσει εργαστήριο τυπογραφίας. 


Επίσης βρείτε πλούσια εργαστήρια από το Φεστιβάλ https://chaniafilmfestival.com/masterclass2024/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου