Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών - Με τη συμμετοχή του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την παιδαγωγική Φρενέ

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών - Με τη συμμετοχή του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την παιδαγωγική Φρενέ

 








 



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

    ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

    Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

    ΠΑΙΔΙΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ                      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,

    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑμΕΑ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ

    Πληροφορίες: Καντεράκη Ειρήνη


    Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 29, 73135 Χανιά

    Τηλ.: 28213 – 41695

    Fax : 28213 – 41750

    e-mail :

    URL: www.chania.gr















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς που έχουν ως αρμοδιότητα τις εξαρτήσεις συγκεκριμένα: το ΚΕΘΕΑ, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας , το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών και το Ε.ΣΥ.Ν. θα υλοποιήσουν δράσεις από 23 – 27 Ιουνίου 2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Πρόκειται για δράσεις που θα αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την εξάρτηση από τις παραισθησιογόνες ουσίες, με στόχο την κατανόηση των αρνητικών συνεπειών των εξαρτήσεων και του εθισμού, την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής και συμπεριφοράς καθώς και τη βελτίωση της ψυχωσυναισθηματικής και σωματικής τους υγείας , μέσα από την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των εξαρτήσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 23 Ιουνίου

  • Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών στο πλαίσιο των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Χανίων διοργανώνει με ελεύθερη συμμετοχή

Δίωρη βιωματική συνάντηση για γονείς με θέμα « Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένειας» την Τετάρτη 23 Ιουνίου 10:00 – 12:00 στο χώρο του Μιχελιδάκη 17( 1ος όροφος),. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλέφωνο: 28210 28166,2821051214 προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.


  • Προβολή ταινίας Ben Is Back  στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων αμερικανική δραματική ταινία του 2018 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Peter Hedges. Πρωταγωνιστούν οι Julia Roberts, Lucas Hedges και Courtney B. Vance. Η πλοκή ακολουθεί μια μητέρα που προσπαθεί να βοηθήσει τον εξαρτημένο γιο της μετά την επιστροφή του στο σπίτι από την αποκατάσταση.

  • Είσοδος Ελεύθερη. κράτηση θέσεων: https://www.chania-culture.gr


Πέμπτη 24 Ιουνίου Γυαλί Τζαμί Διοργάνωση εκδήλωσης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

19:00 -20:00: α) παράσταση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου»

Β) εργαστήρι «μύθοι και πραγματικότητα για το φαινόμενο της εξάρτησης»

19.00 -21.00: ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ! Βιωματικές δράσεις για ένα σχολείο της κοινότητας από το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την παιδαγωγική Φρενέ!

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

21:00 – 22:00: Ομάδα συμμετεχόντων από το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων

22:00 – 23:00: μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

  • Προβολή ταινίας Ben Is Back  στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων αμερικανική δραματική ταινία του 2018 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Peter Hedges. Πρωταγωνιστούν οι Julia Roberts, Lucas Hedges και Courtney B. Vance. Η πλοκή ακολουθεί μια μητέρα που προσπαθεί να βοηθήσει τον εξαρτημένο γιο της μετά την επιστροφή του στο σπίτι από την αποκατάσταση.

Είσοδος Ελεύθερη με κράτηση θέσεων: https://www.chania-culture.gr


Σάββατο 26 Ιουνίου

  • το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 8.30 π.μ. μεγάλη ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την Πλατεία 1866 και τερματισμό στο Δημαρχείο Κισσάμου. Η εκδήλωση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Πλατανιά και Κισσάμου. ΕΣΠΑ- Με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές καλέστε στο 28210-87040 και 28210-02120.

Παράλληλα θα προβάλλεται στον εξωτερικό τοίχο του Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” animation με θέμα « ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

Το βίντεο θα επιμεληθεί ο Λεωνίδας Μανωλικάκης, ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Κυριακή 27 Ιουνίου Γυαλί Τζαμί 18:00- 23:00

Διοργάνωση εκδήλωσης από το Ε.ΣΥ.Ν και το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων στον εξωτερικό χώρο στο πλάι του Γυαλί Τζαμί που θα περιλαμβάνει εκδήλωση ενημερωτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου με ομιλίες από εκπροσώπους του ΕΣΥΝ και άλλων φορέων καθώς και μουσικό πρόγραμμα με το σχήμα «Εναλλασσόμενη τάση» στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Θερίσου – Χανίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου