Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός 17ης συνάντησης

Απολογισμός 17ης συνάντησης




Η συνάντηση της ομάδας μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 17.30 σε ένα προσφιλή σε εμάς χώρο….στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Χανίων. Ήταν μια ακόμη συνάντηση που είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε νέα μέλη και φυσικά αρχίσαμε με μια σύντομη γνωριμία. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην τεχνική «τι νέα».

Ακολούθησε το εργαστήριο με θέμα:”Εισαγωγή στη μη βίαιη επικοινωνία“ με εισηγήτρια την Στέλλα Κουκουγιάννη (λογοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια μη βίαιης επικοινωνίας) μαζί με τη βοηθό της Εβίνα. Στην εισαγωγή του εργαστηρίου, έγινε μια άσκηση κατά την οποία ακούγοντας διάφορες έννοιες, με τα μάτια κλειστά, έπρεπε να πάρουμε την ανάλογη στάση με το σώμα μας και έπειτα να παρατηρήσουμε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.


Στη συνέχεια, ζητήθηκε από κάποιον από εμάς να εξιστορήσει ένα περιστατικό σύγκρουσης μαθητών μεταξύ τους κι έπειτα παρουσιάστηκε ως δρώμενο μπροστά μας. Αξιοποιώντας αυτό το πραγματικό περιστατικό, χωριστήκαμε σε ομάδες προκειμένου να προσεγγίσουμε το θέμα της επίλυσης του καβγά με διαφορετικό τρόπο, βασιζόμενοι στις οδηγίες των δύο εισηγητριών.


Μετά από αυτό, έγινε μια συζήτηση που συνοδεύτηκε από ποιότητες που λαμβάνουν χώρα σε περιστατικά συγκρούσεων. Η απάντηση σε μια σύγκρουση είναι η διαμεσολάβηση.

Στη συνέλευση της τάξης που ακολούθησε μετά το διάλειμμα εκφράστηκαν κριτικές και αρκετές προτάσεις. Ξεκινώντας από τις επόμενες συναντήσεις, το θέμα του επόμενου εργαστηρίου, την ενημέρωση όλων των μελών με email για την πρόθεσή τους να παρευρεθούν στις μελλοντικές συναντήσεις προκειμένου να γίνεται καλύτερα ο προγραμματισμός τους καθώς και την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής των εργαστηρίων.

Οι επόμενες συναντήσεις του δικτύου που αποφασίστηκαν, θα πραγματοποιηθούν:

15/01/2022

25/02/2022

02/04/2022

13/05/2022

Παρασκευή 5.30μ.μ. - 9μ.μ. και Σάββατο 10π.μ. - 13.30 μ.μ.

Το θέμα του επόμενου εργαστηρίου θα είναι το θέατρο του καταπιεσμένου από την Ευτυχία Χρυσοβέργη, δασκάλα και μέλος του Δικτύου.

Ήταν η τελευταία συνάντηση για το 2021 και θα σας περιμένουμε ξανά με χαρά και δημιουργικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου