Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Πρόσκληση: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Πρόσκληση: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 




Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2/4 το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ συμμετέχει στη δράση "Έτσι αλλάζει ο κόσμος" της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων. Πρόκειται για ένα διήμερο εκδηλώσεων 2/4 & 3/4 αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο.

Μαζί με τις συγγραφείς Μαρίζα Ντεκάστρο, Στέργια Κάββαλου, Αλεξάνδρα Μητσιάλη και Ηλία Κολοβό, τη θεατρολόγο Άννα Κοντολέων, την ηθοποιό Μαρίνα Πανηγυράκη αλλά και φορείς, όπως οι Παιδικές Βιβλιοθήκες της πόλης συμμετέχουμε σε ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Με αφηγήσεις, δράσεις και παιχνίδια, οι εκδηλώσεις θα απλωθούν σε όλη την πόλη ενώνοντας τις φωνές μικρών και μεγάλων για την ειρήνη, την αγάπη, την αποδοχή και τη γνώση· γιατί όταν ένα παιδί ανοίγει την πρώτη σελίδα, μια λέξη, ένα χρώμα, μια νότα, μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο.


• Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ χρειάζεται κράτηση θέσης από την ιστοσελίδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ (chania-culture.gr).

• Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Δράση του Δικτύου

«Γίνε η φωνή του παιδιού που μετακινείται»

Σάββατο 2/4/2022, 17:30 – 19:30, 
στον Ρώσικο Στρατώνα 

Μια βιωματική δράση, για παιδιά ηλικίας 5-11 χρόνων και για γονείς, εμπλουτισμένη με θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά και δημιουργική γραφή, που βασίζεται στο βιβλίο "Παιδιά που μετακινούνται" του Αντώνη Παπαθεοδούλου (σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή). (Η δράση προϋποθέτει τη συμμετοχή των γονιών.) 

«Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη, έχει χρειαστεί να μετακινηθούν, να αφήσουν το σπίτι τους, τη γειτονιά τους, ίσως τη χώρα τους, πολλές φορές και την ήπειρό τους και να φύγουν για άλλους τόπους.
Κι ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο ταξίδι ποτέ δεν γίνεται χωρίς σοβαρό, πολύ σοβαρό λόγο. Σίγουρα ένα ή περισσότερα "παιδιά που μετακινούνται" βρέθηκαν κάπου πολύ κοντά σου, πέρασαν από δίπλα σου στη διαδρομή, στάθηκαν ή σταμάτησαν το ταξίδι στη χώρα σου.»

Ας γίνουμε παρέα η φωνή των παιδιών αυτών. Μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε!


Για κρατήσεις θέσεων

https://www.chania-culture.gr/event/gine-e-phone-tou-paidiou-pou-metakineitai?fbclid=IwAR2iODZ_2T8jier2M4p7CAg4G-PI_DlDpOeTB28Db_dHlyUCQ2FaX-NHeKU


Περισσότερα για το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ 

https://www.chania-culture.gr/event/etsi-allazei-o-kosmos

https://www.facebook.com/events/552480579350834/552480592684166?active_tab=about


Πατήστε στην εικόνα και ακούστε το σποτ του διημέρου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου