Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός 15ης Συνάντησης

Απολογισμός 15ης Συνάντησης





Η συνάντησή μας αυτή πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, σε μία φιλόξενη αίθουσα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Υπήρξε προσέλευση και νέων μελών, οπότε ξεκινήσαμε παίρνοντας κάποιο χρόνο για τη γνωριμία μας.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην τεχνική «τι νέα», κατά την οποία εκφράστηκαν-εκτός από νέα- διάφορες απορίες και προβληματισμοί για την ίδια την τεχνική. Το ενδιαφέρον τόσο των καινούριων όσο και των παλιών μελών, που είτε είχαν, είτε δεν είχαν ακόμη εφαρμόσει την τεχνική αυτή, ήταν μεγάλο, οπότε αφιερώθηκε περισσότερος από τον προβλεπόμενο χρόνο.

Ακολούθησε το εργαστήριο με θέμα «Το ραδιόφωνο στην τάξη μας», το οποίο εισηγήθηκαν οι Μαριλένα Γεωργαντά, μέλος του δικτύου και δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείου Ναυστάθμου Σούδας και Ιωάννα Κολοκυθά, επίσης μέλος και νηπιαγωγός στο Νηπιαγωγείο Καντάνου. Αρχικά αναπτύχθηκε γενικά, η φιλοσοφία του ραδιοφώνου στην τάξη, η εμπειρία των ίδιων των συναδέλφων από την προηγούμενη χρονιά, καθώς και των παιδιών μέσα από τους ίδιους. Τα παρατηρημένα σε πολλά επίπεδα οφέλη από την ενασχόληση με αυτό, οι διάφοροι τρόποι εργασίας για την προετοιμασία-υλοποίηση των εκπομπών, αλλά και ενδεχόμενες δυσκολίες. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρακτικά, βήμα-βήμα, η χρήση του προγράμματος Windows Movie Maker για την τελική δημιουργία-σύνθεση κάθε ηχογραφημένης πλέον εκπομπής. Στο πρόγραμμα υπήρχε και η παρουσίαση ενός ακόμη προγράμματος, του audacity, από το Γιώργο Γαλάνη, μέλος και δάσκαλο στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Ωστόσο, επειδή είχε αφιερωθεί παραπάνω χρόνος στις προηγούμενες δραστηριότητες, συναποφασίστηκε να επιλέξουμε το ένα από τα δύο προγράμματα γι΄ αυτήν τη φορά, προκειμένου να προλάβουμε και τη συνέλευση που επακολούθησε αμέσως μετά.

Στη συνέλευση κλείσαμε με διάφορες ιδέες και προτάσεις, όπως την έναρξη του ραδιοφώνου και για φέτος, την εφαρμογή της τεχνικής της αλληλογραφίας ανάμεσα σε τάξεις των μελών κ.α. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα της συνέπειας στον χρόνο και αποφασίστηκε ως θέμα του επόμενου εργαστηρίου μία ακόμη τεχνική, για την οποία εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον : το συμβούλιο τάξης .

Μία ενωτική, ενθαρρυντική κι υποστηρικτική συνάντηση για τον κοινό στόχο ενός ανοιχτού, δημιουργικού κι ελεύθερα εκφραζόμενου σχολείου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και πάλι στο φιλόξενο περιβάλλον του 15ου Δημοτικού Σχολείου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου