Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Πρόσκληση: Βιωματικό Εργαστήριο "Φιλοσοφία με παιδιά"

Πρόσκληση: Βιωματικό Εργαστήριο "Φιλοσοφία με παιδιά"

 



Το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων με την Παιδαγωγική Φρενέ διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο "Φιλοσοφία με παιδιά" την Παρασκευή 8/4/2022 και ώρα 18.30-20.30 στο 7ο Δημ. Σχ. Χανίων (Γραφεία ΣΕΠΕ, Νικηφόρου Φωκά 5).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.  

Εμψυχωτής εργαστηρίου: Γιάννης Γιουλούντας, κοινωνικός αγωνιστής, συγγραφέας, σκηνοθέτης. 



Ο Γιάννης Γιουλούντας ασκεί και ερευνά τη φιλοσοφία με παιδιά για πάνω από 20 χρόνια.
Παράλληλα ασχολείται και με άτομα που πλήττονται από τον κοινωνικό αποκλεισμό(τάξεις περιθωριοποιημένων, κρατούμενους, μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες) και αναπτύσσει συστήματα εκπαίδευσης εικόνας(γνώση και κριτική συνείδηση εργαλείων που σχετίζονται με με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το Διαδίκτυο).
Από το 1997, συνεργάζεται με τους Michel Tozzi και Gunter Gorhan, διοργανώνοντας πολλά συνέδρια μαζί τους και ιδρύει το φεστιβάλ "Philo des Champs" που στοχεύει να αναπτύξει τη φιλοσοφία στην πόλη, ειδικά με τα παιδιά.
Είναι ο συγγραφέας του" Κατανοώντας το φαινόμενο του "café-philo"(φιλοσοφικού καφενείου), που προλογίζει ο Έντγκαρ Μορίν, μεταξύ άλλων βιβλίων και άρθρων.
Κατά τη δεκαετία του 2010, αναπτύσσει νέες μορφές εργαστηρίων φιλοσοφίας σε βιβλιοθήκες πολυμέσων και κολλέγια στη νότια Γαλλία,με το δίκτυο παιδαγωγικής Freinet. Για παράδειγμα, από το 2014 συνοδεύει σε εργαστήρια φιλοσοφίας παιδιά κι εφήβους της λεκάνης της Aussilon και Mazamet, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να παρατηρεί και να μελετά την ανάπτυξη παιδιών κι εφήβων που ήταν σε επαφή με τη φιλοσοφία.
Με πατέρα Έλληνα εργάτη και μητέρα Γαλλίδα καθηγήτρια φιλοσοφίας, υπέρμαχο του Freinet, ο Γιάννης έλαβε εκπαίδευση στενά συνδεδεμένη με την παιδαγωγική και τη φιλοσοφία Freinet κατά την παιδική του ηλικία.

Δηλώστε συμμετοχή

Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης όπως και για την κατάλληλη διαρρύθμιση της αίθουσας σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης θα θέλαμε να μας αποστείλετε το συντομότερο δυνατό ένα μήνυμα στο: diktyosxolionchania@gmail.com αναγράφοντας: ονοματεπώνυμο και σχολείο δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο. Επίσης είναι απαραίτητο να διαθέτετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου