Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός επιμόρφωσης στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας της Σητείας

Απολογισμός επιμόρφωσης στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας της Σητείας


Το Δίκτυο μας έπειτα από κάλεσμα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας της Σητείας, πραγματοποίησε στις 14-15 Μαϊου μια διήμερη επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο «Εναλλακτικές πρακτικές στην εκπαίδευση: Παραδείγματα από το δημόσιο σχολείο» σε εκπαιδευτικούς της πόλης. Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης.

Στόχος της συνεργασία αυτής είναι να δημιουργηθούν τα πλαίσια αυτά μέσα από την εκπαίδευση με σκοπό το άνοιγμα στην κοινότητα, την ενεργή συμμετοχή και την πρόληψη. 

Το διήμερο περιλάμβανε παρουσιάσεις των τεχνικών της Παιδαγωγικής Φρενέ και της Θεσμικής παιδαγωγικής. "Ελεύθερα κείμενα", "Ραδιόφωνο", "Τι νέα" και "Συνέλευση" μέσα από την εφαρμογή τους στις τάξεις μας, αλλά και αντίστοιχα βιωματικά εργαστήρια. 


Πολύ σημαντικό για την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης ήταν να τεθεί το πλαίσιο και η φιλοσοφία, τα οποία υποστηρίζει αυτή η παιδαγωγική Ακολούθως και εμείς, προσπαθήσαμε από την αρχή να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των επιμορφούμενων και να απαντήσουμε σε απορίες και δισταγμούς που εκφράστηκαν και προβληματίζουν μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας. 


Το κλίμα ήταν ζεστό και φύγαμε με την αίσθηση ότι υπάρχει διάθεση πειραματισμού και εφαρμογής των τεχνικών στις σχολικές τάξεις. Για εκείνους/ες θα είναι μικρά βήματα, αλλά μεγάλα για τους/τις μαθητές/τριες και τη διαμόρφωση της σχολικής πραγματικότητας τους.


Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας της Σητείας για το κάλεσμα και την όμορφη φιλοξενία και συνεργασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου