Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός 24ης Συνάντησης Δικτύου

Απολογισμός 24ης Συνάντησης Δικτύου

 



Για την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ορίστηκε η πρώτη μας συνάντηση για το 2023 και, λίγο πριν τις 18:00, ο φιλόξενος υπόγειος χώρος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων άρχισε να γεμίζει με χαμόγελα, συζητήσεις και γνωριμίες μεταξύ των μελών της ομάδας του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων με την Παιδαγωγική Φρενέ. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση στις συναντήσεις μας και την ανάγκη ολοένα και περισσότερων ανθρώπων από τους χώρους της εκπαίδευσης για μοίρασμα εμπειριών, προβληματισμών, ανησυχιών, καθώς και για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προτάσεων για ένα ελεύθερο, ανοιχτό και συνεργατικό σχολείο.



Αφού καλωσορίσαμε και επίσημα τα νέα μέλη, σειρά είχαν τα Νέα μας, στα οποία οι παρευρισκόμενες που πήραν τον λόγο πρότειναν στο σύνολο αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τα παιδαγωγικά μας ενδιαφέροντα, καθώς και τη συγκρότηση ομάδας για τη διοργάνωση της επερχόμενης κοινής δράσης με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Ακολούθως, στη Συνέλευση οριστικοποιήθηκε το περιεχόμενο των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στις επόμενες συναντήσεις, ενώ αναζητήσαμε τρόπους προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης με τις εκδόσεις που διατίθενται στις συναντήσεις του Δικτύου και άλλα βιβλία παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, συναποφασίστηκε ότι επιβάλλεται άμεσα μία συνάθροιση με κατευθυντήρια γραμμή ''to know us better''.



Μετά το σύντομο διάλειμμα για καφέ και τσιμπολόγημα, επιστρέψαμε στις θέσεις μας για το δεύτερο μέρος της συνάντησης, το εργαστήριο «Η τέχνη της αφήγησης στην εκπαιδευτική διαδικασία», που εμψύχωσε η δασκάλα και αφηγήτρια, Κατερίνα Αδαμάρα. Ξαφνικά, ο χώρος γέμισε με μαϊμουδάκια και λογιών λογιών καπέλα, τα οποία πρωταγωνίστησαν τόσο στην εισαγωγική αφήγηση της εμψυχώτριας όσο και στις βιωματικές θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαμε. Μέσω αυτών βιώσαμε τη διαδρομή από το χαρτί και τον γραπτό λόγο στην προφορική μετάδοση μιας ιστορίας, ενώ συνειδητοποιήσαμε ότι όλες και όλοι μπορούμε να αφηγηθούμε αρκεί να κάνουμε την αρχή. Η μύησή μας στη γοητευτική αυτή τέχνη ολοκληρώθηκε με μία συζήτηση αναφορικά με τους τρόπους αξιοποίησης της αφήγησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο τέλος βγήκε ο ήλιος, συνοδευόμενος από χαμόγελα και πολλά ευχαριστώ στην Κατερίνα, που μας «μετέδωσε το μικρόβιο» της αφήγησης ιστοριών!



Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.



Επόμενες Συναντήσεις του Δικτύου για το 2023

· Σάββατο 18 Μαρτίου

· Παρασκευή 28 Απριλίου

· Παρασκευή 19 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου