Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Εργαστήριο «Η Παιδαγωγική Ιστοριογραμμή (Storyline) συνομιλεί με την Παιδαγωγική Φρενέ»

Εργαστήριο «Η Παιδαγωγική Ιστοριογραμμή (Storyline) συνομιλεί με την Παιδαγωγική Φρενέ»




Ο νέος χρόνος για το Δίκτυό μας ξεκίνησε με τη συνάντηση δύο Παιδαγωγικών προσεγγίσεων που διασταυρώθηκαν και συνομίλησαν...

Η Παιδαγωγική Φρενέ ήρθε σε επαφή με την Παιδαγωγική της Ιστοριογραμμής (storyline), διερευνώντας την μέσα από το βιωματικό εργαστήριο: "Οι νέοι μας γείτονες"και θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Βήμα-βήμα,-"επεισόδιο-επεισόδιο", σύμφωνα και με την ορολογία της Ιστοριογραμμής- με την ενεργό και ισότιμη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων μελών, στήθηκε και ζωντάνεψε μία ολόκληρη γειτονιά. Φωνές και απόψεις που δια-πραγματεύτηκαν ένα ευαίσθητο όσο και επίκαιρο κομμάτι της καθημερινότητας και της κοινωνίας μας.

Προβληματισμοί, ανησυχίες,φόβοι, φανερές και κρυφές σκέψεις,χάσματα αλλά και γέφυρες σύνδεσης κι επικοινωνίας, αναδύθηκαν μέσα από τις ιδέες και την αλληλεπίδραση των διαφορετικών ρόλων που δημιουργήθηκαν, όχι μόνο ως μυθοπλασία, αλλά και ως ρεαλιστική και οικεία πραγματικότητα.

Μέσα από μία διασκεδαστική, όσο και συγκινητική, αλλά και εποικοδομητική διαδικασία, διαπιστώσαμε κοινά στοιχεία, αξίες, στόχους των δύο διδακτικών προσεγγίσεων, εμπλουτίζοντας την προσπάθεια για μία πιο ευχάριστη, δημιουργική, συνεργατική,βιωματική, αποτελεσματική μάθηση με νόημα και πρακτική,καθημερινή αξία.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία αυτή,την εμψυχώτρια του εργαστηρίου,κ.Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ πανεπιστήμιου Αιγαίου,μέλος της διεθνούς storyline, αλλά και ιδρύτριά της στην Ελλάδα.


Οι επόμενες συναντήσεις του Δικτύου έχουν προγραμματιστεί για:

Παρασκευή 23/2

Παρασκευή 29/3

Παρασκευή 19/4

Παρασκευή 17/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου