Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός 32ης συνάντησης Δικτύου

Απολογισμός 32ης συνάντησης Δικτύου

 




Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 32η συνάντησή του Δικτύου μας. Στην αρχή υποδεκτηκαμε αρκετά νέα μέλη κι έπειτα είπαμε τα νέα μας. Ακολούθησε η καθιερωμένη συνέλευση όπου έγιναν προτάσεις και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τις δράσεις της ομάδας. 

Προγραμματιστήκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις για το φεστιβάλ Ρητορικής στις 26 Μαΐου και η συμμετοχή μας σε δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη συμμετοχή είναι στο Ρέθυμνο το 3ήμερο 29/3-31/3 με τίτλο "Δρόμοι συμπερίληψης" σε συνεργασία με το Δίκτυο Ηρακλείου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο» και το «Σημείο για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς», οι οποίες ομάδες οργανώνουν δράσεις παρέμβασης ανά την Ελλάδα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα τη στήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η δεύτερη συμμετοχή μας είναι στη γιορτή Σπόρων στον Βάμο Αποκορώνου από την ομάδα των “Σποριτών”στις 10 Μαρτίου. 



 Στην συνέχεια προχωρήσαμε στην υλοποίηση του εργαστηρίου "Lambe-Lambe", ένα είδος κουκλοθεάτρου με ρίζες από την Βραζιλία. Ο συνάδελφος Γιώργος Γελαλής μας παρουσίασε τα τέσσερα χειροποίητα κουτιά που ο ίδιος έχει κατασκευάσει με τίτλους: "Το χαρούμενο λοβαδι", "Η ιστορία μιας μέρας", "Επικοινωνώ - Εκφράζομαι" και "Επικοινωνία". Ο ίδιος μας περιέγραψε τον τρόπο κατασκευή τους, την χρησιμότητά τους καθώς και την σημασία της ολιγόλεπτης διάρκειας τους. Έπειτα λάβαμε δράση! Χρησιμοποίησαμε τα κουτιά και είδαμε την σπουδαιότητα τους. Είχαμε την ευκαιρία να εκφραστουμε και να συνδεθούμε!


 Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γελαλη για την τιμή που μας έκανε να γνωρίσουμε αυτό το τόσο ξεχωριστό είδος θεάτρου "Lambe-Lambe" και να το αξιοποιήσουμε στα σχολεία μας, δίνοντας στα παιδιά αλλά και στους/στις εκπαιδευτικούς την ευκαιρία δημιουργίας και έκφρασης!

Επόμενη συνάντηση στις 29/3/2024 με εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής από την κα Ειρήνη Γαβριλάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου