Ημερολόγιο Συναντήσεων


Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Δικτύου



Απολογισμός 23ης Συνάντησης Δικτύου

Απολογισμός 23ης Συνάντησης Δικτύου

 



Ένα ακόμη απόγευμα Παρασκευής, λίγο πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα, στις 16 Δεκεμβρίου ο ζεστός χώρος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, στον οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, μας φιλοξένησε για άλλη μια φορά ως μέλη της ομάδας του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων, προκειμένου να συναντηθούμε, ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες και προβληματισμούς.. Βασικό πυλώνα των συναντήσεων μας αποτελούν τα παιδαγωγικά μας ενδιαφέροντα, οι διδακτικές μας ιδέες, αλλά και οι ανησυχίες μας για επίκαιρα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, τοπικού κυρίως χαρακτήρα.


Όπως πάντα, ξεκινήσαμε με τα νέα μας, που είχαν διαφορετικό περιεχόμενο και χροιά όπως κάθε φορά αφήνοντας χώρο για έκφραση σκέψεων, πρωτοβουλιών και προβληματισμών ακολούθως.

Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στην Συνέλευσή μας που είχαμε αρκετά ζητήματα προς εποικοδομητική και δημιουργική συζήτηση.

Στη συζήτησή μας ακούστηκαν πολλές προτάσεις για ενδιαφέροντα εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στις επόμενες συναντήσεις. Ακόμη, εκφράστηκε η πρόθεση για συνεργασία με το πρόγραμμα αυτοβοήθειας Δήμου Χανίων σε μια κοινή δράση. Έντονη ήταν ακόμη η επιθυμία να προβληθούν και συζητηθούν οι ταινίες: “Μια όμορφη μέρα”, "Τι θα πει σχολείο" και “Σκασιαρχείο”. Ακούστηκαν επιβραβεύσεις για τα νέα μέλη που συμμετείχαν στη συντονιστική ομάδα από τη πρώτη φορά.


Το σύντομο διάλειμμα που ακολούθησε είχε έντονο άρωμα από καφέ, όπως και πολλές διαφορετικές γεύσεις από κουλουράκια κι μπισκότα. Σε κάθε γωνία βρίσκονταν μικρές ομαδούλες που συζητούσαν χαλαρά και γνωρίζονταν καλύτερα. Στη συνέχεια, περάσαμε στο δεύτερο μέρος της συνάντησης με το εργαστήριο για τα “Μικρά Βιβλία ” που εμψύχωσε η Σιρμαλού Χριστοφορίδου και Μάρω Βελίγγου. Παρουσίασαν με επεξηγηματικό και σαφή τρόπο το θεωρητικό μέρος της συγκεκριμένης τεχνικής του Φρενέ. Μεταφέροντας τη θεωρία στην πράξη ακολούθησε η βιωματική προσέγγιση της τεχνικής, δηλαδή η δημιουργία μικρών βιβλίων ακολουθώντας τα βήματα της συνέλευσης για κάθε σελίδα που συμπληρώναμε. Κλείσαμε τη συνάντηση μας με πολλά χειροκροτήματα, γέλια και ένα λαμπερό ήλιο που σχηματίσαμε με τα χέρια μας κοιτάζοντας γύρω γύρω αλλά και στα μάτια ο ένας του άλλου.


Θα συναντηθούμε με το καλό, με τη νέα χρονιά στις 20 Ιανουαρίου.

Επόμενες Συναντήσεις Δικτύου για το 2023
Παρασκευή 17/2
Σάββατο 18/3
Παρασκευή 28/4
Παρασκευή 19/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου